door Noiram » maandag 09 november 2009 - 22:37
Hallo Dames,
Mag ik ook even op jullie koolhydraatvrije draadje??
Ik ben er ook van, sinds 2007. Voor die tijd was ik een echte Montignaccer, maar dan al lang, heel lang....
Eiwitten vetten en koolhydraten scheiden beviel mij altijd al goed voor de lijn. Dat komt nu mooi uit nu ik door mn SK gedoe geen koolhydraten, en met name zetmelen niet meer kan verteren...
Ik ben getest door een kinesioloog op Lanzarote, een Nederlandse man, die bij mij testte dat ik problemen heb met het verwerken van Tarwe, koemelkeiwitten, zetmeel, rijst, soja, mais en thee....
Mijn koolhydraatstofwisseling werkt niet goed zo constateerde hij. Ben meteen maar helemaal van de koolhydraatjes afgegaan, ik at alleen al de meervoudige, ds de volkoren varianten maar ook die gaven problemen in mn darmen (buik). Op geblazen, vocht, krampen en diarree...
Toen ik de koolhydraten afzwoer ging het goed. Meer energie, afvallen, geen diarree meer, maar mooi keutels ha ha en afvallen....
Toen ik na de vakantie thuis kwam las ik het boek The Thyroid Diet van Mary J Shomon en daar las ik tot mijn stomme verbazing dat precies dezelfde dingen als bij mij bij veel sk patienten probleen geven. De puzzel viel op zn plaats....
Ben ik 8 kilo lichter als in 2007, nog steeds, maar ik was niet echt dik, zo ben ik ook op zeker maar nog de helft van mn medicatie en voel ik me overall veeeel beter...
Ik ben wel iemand die niet echt stabiel te krijgen is, omdat er meer dan alleen de sk kliert, maar ook de B12.... en de bloeddruk en zo... maar in zn geheel ben ik lekker in mn vel.
Wat eet ik?? geen plaatsvervangende koolhydraten voor brood of zo, dat heb ik geschrapt.
Ik eet uit de hoek: Fruit, groenten (gekookt en rauw), vlees vis, schaal- en schelpdieren, noten zaden pitten. Zuivel van de geit en het schaap. Olijven en zo kan ik ook hebben.
Geen brood, gebak, koekjes, pizza, pasta, noedels, rijst helemaal niks van dat alles...dat is wel jammer.... maar ach er zijn zat lekkere dingen. Ook geen chips, tortilla's, rijstcrackers, rijstwafels, toastjes.
Shoarma eet ik ook zonder broodje, met sla en gebakken paprika's, heerlijk....
Mn zonde is een wit droog wijntje en pure chocolade van 70% cacaoa.
Zijn er hapjes, dan smeer ik de lekkertjes op paprika, bleeksellerij, komkommer, wortel of zo. Ook lekker. Zeker als je er niet ziek van wordt en meteen toastje eronder wel.
Op feestjes en partijen is het wel opletten of je dieetwensen doorgeven......
Ontbijten in een hotel is lastig, behalve als het een all-inclusive resort op vakantie is. Dan zijn er eieren met spek, vis en sallades in de ochtend.... Anders neem ik alleen fruit maar dan ben je snel klaar.....
Een werkdag is ook fruit tot 12.00 uur met een kop koffie en veel water ertussen.
De lunch vaak salades of roerei, ommelet met diverse vullingen of soep, kip, kaas of wat noten, die laatste zijn makkelijk voor onderweg, dat vult goed.
Avondeten is makkelijk, ik kookte al apart met Montignaccen, dus nu doe ik dat in een handomdraai, word je handig in met veel pannen op het vuur. Maar wokgerechten en zo gaan makkelijk ik kook de noedels, rijst of zo apart en de mannen mengen dat op hun bord erdoor... ik eet alleen de vis, vlees of kip met de groenten en kruiden...
Zo dat was even een hele lap. Hebben jullie nog vragen, doe ook een PB-tje, ik kom niet meer zo heel vaak hier...
Ik houd het zelf ook wel even in de gaten...
Doei.
Noiram
143,75 mcg euthyrox,, B12 elke 2 weken. ijzer dagelijks NOW, momenteel Multi 2x extra zink en Methionine voor Methyleren B12