Archief Hypoforum

Op 3 juni 2015 heeft SON het Hypoforum verwijderd. Wie nu op www.hypoforum.com klikt, wordt automatisch doorgeleid naar het SON-forum (www.sonforum.nl).

Het Hypoforum, oftewel het voormalige forum van Hypo maar niet Happy, functioneerde na het opheffen van HmnH zelfstandig naast het SON-forum tot 6 november 2014. Toen werd het zonder aankondiging van SON offline gehaald. Na veel protesten daartegen kwam het enkele dagen later weer online, maar het plaatsen van nieuwe posten was niet meer mogelijk en het registeren van nieuwe leden ook niet.

Het SON-bestuur beloofde dat het Hypoforum zou worden geïntegreerd in het SON-forum voordat www.hypoforum.com als aparte site zou verdwijnen. Die integratie is echter nog niet tot stand gekomen, terwijl het Hypoforum dus wel al is verwijderd, mét alle informatie en ervaringen die daarop verzameld zijn.

Omdat, gezien de reputatie die SON toen al had opgebouwd, te voorzien was dat het Hypoforum alsnog zou worden verwijderd of ontoegankelijk zou worden gemaakt, heb ik op 8 november 2014 een lokale kopie ervan gemaakt. Die heb ik nu online gezet.

Noten bij het gebruik

  1. Het oorspronkelijke Hypoforum was een zogeheten dynamische site, waarbij alle informatie in een database zit. Die database heb ik niet, waardoor de kopie zijn beperkingen heeft. Het is niet mogelijk om in te loggen en de zoekfunctie werkt niet.
  2. Enkele dagen nadat SON het Hypoforum rond 8 november 2014 weer online zette, viel het een gebruiker op dat er een discussie was verwijderd. Deze discussie (’OPKOMST en ONDERGANG van HmnH’) ging grotendeels over manier waarop Hypo maar niet Happy was geïntegreerd in SON. Het is niet bekend waarom SON deze discussie heeft verwijderd. Na de ontdekking hiervan konden via de cachefunctie van Google nog enkele pagina’s worden gered. Deze pagina’s zijn alleen beschikbaar als screenshot.

Back-up van Hypoforum.com
Teruggevonden pagina’s van verwijderde discussie: 1 6 11 12 Overzichtspagina Hypocafé

Eekhoorn, 1 augustus 2015